Kreativt overblik skaber synlige resultater
Når Samsungs reklamer skiller sig ud i hele af verden, skyldes det bl.a. det danske bureau Stoic. De internationalt prisvindende kampagner viser nye veje for Samsungs markedsføringsafdeling, takket være Stoics sjældne kombination af kreativt overblik og omtanke for både brand og forbrugere.
Danmark er blevet udvalgt som testmarkede for fremtidige reklamer på grund af de høje design-, pris- og kvalitetskrav, vi har i landet , forklarer Solvej Lee fra Samsung
Danmark.
Det er ingen let opgave at kombinere kreativitet og omtanke, som vil begejstre den danske forbruger. I Samsung er vi eksperter i at designe og producere elektroniske produkter, men uden Stoics hjælp havde vores salg set helt anderledes ud .
Selvindsigt giver vækst
Ud over at være Samsungs lokale reklame og strategibureau, er Stoic et af
Danmarks mest innovative bureauer for international markedsføring, reklame og strategisk planlægning. Og når et københavnsk bureau kan løfte så stor en koncern som Samsung, skyldes det især, at Stoic koncentrerer sig om tre fundamentale kompetenceområder: Øget selvindsigt, motiverede handlinger og indgående markedskendskab.
En af vores stærkeste kompetencer er, at vi hjælper vores kunder med at kende sig selv, og med afsæt i kundens nuværende produkter og historie ser vækstpotentialet ,
fastslår Stoics nyudnævnte direktør, engelske Anand Vengurlekar.
I Samsungs tilfælde betød det, at Stoic identificerede dansk design som en vigtig inspirationskilde til Samsungs egen identitet, der kunne styrkes ved at lære de danske forbrugere endnu bedre at kende:
I december 2007 organiserede vi en intensiv fem-dages inspirationstur for vicepræsidenten for Samsung Mobile og hans hold af senior-designere. Koreanerne var blandt andet på besøg i danske hjem og diskuterede, hvad hygge er, mens de gik rundt på julemarkedet i Tivoli.
Kreativitet med omtanke
Vores anden overbevisning er, at der skal være en grund til det, man gør. Min erfaring er, at ganske mange virksomheder lader sig diktere af intern politik eller benytter sig af ugennemtænkte strategier, for sådan har vi altid gjort. Samsung har som de fleste asiatiske virksomheder en lukket virksomhedskultur, og har ingen tradition for at fremhæve navnet på designerne, som vi gør det. Vi opfordrede dem til at åbne op og gå i direkte dialog med deres kunder, og det virkede .
Konkret blev åbenheden til udstillingen Samsung Design Revolution på
Kunstindustrimuseet i København, hvor Samsung for første gang nogensinde inviterede forbrugerne om bag produktudviklingen. Udstillingen var en stor succes og blev forlænget med yderligere tre måneder, og så tiltrak den et nyt publikum, der ellers ikke besøger Kunstindustrimuseet.
Kunde, kend din kunde
Vores tredje arbejdsprincip hedder kend dit marked. Det er så banalt, at mange virksomheder faktisk glemmer det, især når de vækster. Der ligger et stort uudnyttet potentiale i brugerdrevet-design, der takket være interaktiv teknologi for alvor vinder frem i disse år. Hvis virksomheden for eksempel ikke følger hele produktets brugscyklus fra produktudvikling og indkøb over markedsføring til salg, mister de værdifuld information om kunderne, der kan være afgørende for videre udvikling .
For Samsung udmøntede det i en stor tegnekonkurrence, hvor danskerne blev inviteret til at designe fremtidens mobiltelefon. De bedste tre designs blev præmieret,